Komentáře
snímku: stáčení chmelovaru
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
ano máte pravdu-plast se nehodí.nejvíce jsem poznal nevýhodu plastu při kvašení v plast.sudu.připadá mi že i při pečlivém vymytí sudu,přeci jen něco zůstane v mikroporech a je to znát na kvalitě a chuti.rp
Zrovna u kvasné nádoby to není zas tak problém. Pakliže se jedná o plast potravinářský tak vůbec ne. Ať je plastová kvasná nádoba jakákoliv, na stěnách nádoby postupně narůstá pivní kámen, který určitě veškeré mikropory zaplní, takže nemůže být nic cítit. Ten problém s plastem u zmíněného snímku jsem viděl hlavně v souvislosti s vysokými teplotami.
ten plastový kbelík asi není moc vhodný. Já osobně používám smaltované a nerezové hrnce.
Vyhledávání