|
|
||||||||||||
Černokostelecké vykulení ležáckých sudů, 10. září 2011. Tradiční slavnost nabídla na sedmdesát značek z asi třiceti českých a moravských pivovarů a pivovárků.Nicméně "kamenné" pivo, jedna z největších kuriozit co do technologie výroby, nebylo zatím k ochutnání. Teprve se začalo rodit a na své prokvašení a dozrání počká šest až sedm týdnů. Z varného kotle se valila oblaka páry, syčelo to a na hladině se tvořila kola, když sládkové Petr Buriánek (vpravo) a Jarin Šnajdr (vlevo) spouštěli do mladiny kameny rozpálené v ohni. Vrátili se tak do doby před mnoha staletími, kdy pivovarníci měli k dispozici pouze dřevěné kádě a nemohli pod nimi topit otevřeným ohněm. Karamelizovaná spečenina na povrchu kamene navíc dodala mladině osobitou vůni a chuť.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |