|
|
||||||||||||
Ilustrační snímek doplňuji citací z ekonomického deníku E15 (27. března 2009): Podmínky pro využívání evropské ochranné známky České pivo dovolují tuzemským pivovarům ředit pivo vodou. U tradičních českých receptur se pivo vždy vařilo bez přidávání vody v průběhu vaření, nyní však celá řada tuzemských pivovarů od původních postupů ustupuje... Tradiční české pivo se ale podle všech receptur vařilo od počátku na konečnou stupňovitost a přidávání vody po uvaření nepřicházelo v úvahu... Tuzemské pivovary o nových a českými pivaři opovrhovaných postupech při výrobě piva nechtějí příliš mluvit. Přiznávají však, že se pivo ředí stále častěji. "V 15. století by jim za to usekli ruce. Ano, vím, že se to dělá, ale nechtějte po mně, abych ukazoval. Za nás mohu slíbit, že se to nikdy nedělalo a dělat nebude," prohlásil prezident Českého svazu malých nezávislých pivovarů a ředitel Pivovaru Černá Hora Jiří Fusek...
Celkem 0 komentářů | Komentovat |